Ívmester gyepszegély

Egyéb alkalmazásai

Elválaszthatod a kölönféle szórt burkolatokat gyeptől és ágyástól.


Gumitégla burkolatokat is szegélyezhetsz vele.


Rendelheted egyedi méretekben is, és építhetsz belőle földbe sűllyesztett bambusz-határolót.


Segítségedre lehet kerti tó építésénél is.


Használhatod íves betonjárdák, -teraszok zsaluzásához.
Telepítési tippek

Az Ívmester gyepszegélyt könnyen vághatod körfűrésszel vagy dekopírfűrésszel.


Gumikalapáccsal süllyesztheted le a kívánt szintre.


A kötőelemeket az ívben hajlított gyepszegély külső oldalára helyezve elkerülheted, hogy a vonala az illesztésnél törjön.


Ha problémáid lennének a telepítés során, kérdezz!
Telepítjük is neked!

Vállaljuk az Ívmester gyepszegély szakszerű és gyors telepítését új és meglévő kertekbe egyaránt.


megrendelemRöviden a gyepszegélyekről


Mi az a gyepszegélyezés?

Nem más, mint a gyepfelületek és az ágyások elválasztása.

Miért használunk gyepszegélyt?

Műanyag gyepszegélyEnnek vannak funkcionális és esztétikai okai.
A gyepszegély megakadályozza a fű benövését az ágyásba és fenyőkéreg kiszóródását a pázsitra. Ezáltal nem kell az ágyás növényei között a fűnyíróval és lavírozni és a kéregkupacokat sem kell visszagereblyézni az ágyásba, nehogy megöljék maguk alatt a gyepet.
Az ízlésesen kialakított szegéllyel szép formát adhatunk az ágyásoknak és egy éles határvonalat, amitől az összkép ápoltságot sugároz.
Röviden: a gyepszegély kertet könnyebben karbantarthatóvá és szebbé teszi.

 
Mivel szegélyezhetünk?

 Fa gyepszegély Fával 

A legnépszerűbbek a kis (4-6 cm átmérőjű) felezett fenyőrönkből drót összefogatással készült, gyárilag impregnált szegélyek, melyek a barkácsáruházakban jutányos áron beszerezhetők és egészen mutatósak, de csodát nem várhatunk tőlük, mert a föld-fa párharcban néhány éven belül az előbbi kerekedik felül, és a szép szegélyből csak a horganyzott drótok maradnak meg nekünk. Emellett találhatunk minőségi fenyő illetve keményfából készült gyepszegélyt is, ami akár 6-8 évig is bírja korhadás nélkül, ám ennek az ára is sokkal borsosabb.


Terméskő gyepszegélyTerméskővel 

Szegélyezésre a mállásra nem hajlamos, szabályos formájú kövek alkalmasak. Ilyen igazán igényes és időtálló bár meglehetően költséges megoldás például a bazalt kockakő.
Beton gyepszegélyBeton elemekkel 

Itt elsősorban a színes, téglatest vagy kocka alakú térkövek és beton kerti szegélyek, sorszegélyek jöhetnek szóba. Ezek anyaguk ellenére nemcsak a modern, szögletes vonalvezetésű kertekben találják meg a helyüket.Fém gyepszegélyFémmel 

A fém szegélyek készülhetnek alumíniumból vagy rozsdamentes acélból, ezért nagyon exkluzívak és nagyon drágák!

Műanyag gyepszegélyMűanyaggal 

Ami zöld vagy barna színű, vékony, hullámos és tekercsben kapni, azt feltétlen kerülni kell! Olcsó ugyan, de nincs tartása és a  napfény UV sugárzása 1-2 nyár alatt elgyengíti, és ezután a legvékonyabb szegélynyíró damil is leforgácsolja. A többi műanyag gyepszegély bátran ajánlható, mert hajlékony és éles kontúrt ad, könnyen és gyorsan telepíthető, Praktikus, olcsó és tartós. Majdnem talajszintbe történő telepítéssel pedig eltüntethető a kényes szemek elől.